Yves Rocher
Cadouri Corporate
Program de fidelitate
Newsletter
Wishlist
Magazinele noastre
Contul meu
My cart
Actbeautiful

2020, revoluția plasticului reciclat!

Pentru Marca Yves Rocher, frumusețea nu este niciodată frivolă. Esențială în viața femeilor și a bărbaților, ne dorim ca aceasta să fie prezentă într-un mod conștient, gândit și angajat.

Cu 5 ani înaintea directivei europene.

În timp ce o directivă europeană impune acum, până în anul 2025, utilizarea a 30% plastic reciclat în ambalajele vândute, cu 5 ani înainte de termenul limită pentru 2025, lucrăm pentru a ne asigura ca, din luna octombrie, toate ambalajele* care ies din fabricile noastre să fie realizate din PET 100% reciclat* și reciclabil pentru o lume mai curată.

« Reglementările sunt foarte stricte, explică departamentul nostru de Cercetare și Dezvoltare. Siguranța consumatorilor este foarte importantă pentru noi. De îndată ce PET-ul reciclat a obținut autorizații europene pentru utilizarea sa în anul 2007, am pornit în această mișcare sustenabilă pentru a o dezvolta. Fiind Marcă implicată de 60 de ani, am ales să punem în aplicare această inițiativă în calitate de actor responsabil pentru mediu. »

*Din octombrie 2020, 100% din ambalajele fabricate în uzinele noastre sunt realizate din polietilen tereftalat (PET) 100% reciclat și reciclabil.

Nimic nu se pierde, totul se transformă.

Ambalaje din ce în ce mai ecologice.

Aceste flacoane vor consolida poziționarea green a gamei noastre pentru îngrijirea părului. Ambalajele noi sosesc în curând și nu vor putea trece neobservate! Vor fi recunoscute după culoarea lor, puțin mai gri, dar mult mai « Verde »!
Am vrut să ne împărtășim mândria de a fi un jucător sustenabil. Cu toate acestea, suntem conștienți de faptul că mai sunt multe de făcut și nu ne este teamă să ne suflecăm mânecile pentru a face permanent mai mult și mai bine.

Eco-concepția, o necesitate pentru rezultate, poziționată în centrul afacerii noastre.

Producem în jur de 135 de milioane de flacoane pe an. Conform estimărilor noastre de vânzări din anul 2020, aceasta înseamnă că Marca va salva, datorită acestei inovații, aproximativ 2700 de tone de plastic virgin! Până în anul 2025, obiectivul nostru este de a reduce ambalajele noastre la esențial, cât mai mult posibil. Cu această convingere, avansăm întotdeauna în conformitate cu valorile noastre, protejând mediul înconjurător și viețuitoarele, pentru a ne limita amprenta de mediu. « Scopul nostru nu este să fim cea mai bună companie din lume, ci cea mai bună companie pentru lume ». Acest mesaj scris de Bris Rocher, președinte și CEO al grupului Yves Rocher, rezumă ADN-ul și angajamentul Mărcii noastre.

Știați că...?

De ce plasticul este o problemă din punct de vedere al mediului?

· În fiecare minut, se cumpără un milion de sticle din plastic și se utilizează 5000 de miliarde de pungi din plastic de unică folosință, în întreaga lume.

· În total, jumătate din toate produsele din plastic sunt concepute pentru a fi utilizate o dată și apoi aruncate.

· 300 de milioane de tone de deșeuri din plastic sunt produse în fiecare an, adică aproape greutatea întregii populații umane.

· Unii cercetători estimează că s-au produs peste 8,3 miliarde de tone de plastic de la începutul anilor 1950. Aproximativ 60% din acest plastic a ajuns în depozitul de deșeuri sau în mediul natural.

Posibil datorită vouă!

De fiecare dată când reciclați selectiv deșeurile, ajungeți să le oferiți o a doua viață, deoarece acest material este cel pe care îl folosim pentru fabricarea flacoanelor noastre. Prin urmare, această inițiativă este posibilă datorită vouă, așa că vă mulțumim și, mai presus de toate, vă rugăm să continuați! Alegerea unui PET 100% reciclat* și reciclabil înseamnă participarea la o economie circulară, durabilă și responsabilă.

Mizăm pe fiecare dintre voi, pentru a continua mișcarea!

*Începând din luna octombrie a anului 2020, 100% din flacoanele care ies din fabricile noastre, sunt fabricate din polietilen tereftalat (PET) 100% reciclat și reciclabil.

În fruntea dezvoltării durabile

Urmând calea așternută de Domnul Yves Rocher, fondatorul nostru, precursor, vizionar și ecologist de avangardă, Marca noastră a devenit preocupată și a abordat problemele de mediu foarte devreme. În acest domeniu, plasticul este un subiect major pentru compania noastră, care de mulți ani a acordat o atenție deosebită proiectării ecologice a ambalajelor.

• 2006, adică cu 10 ani înainte de votul interdicției lor, marca Yves Rocher ia decizia avangardistă de a elimina pungile de plastic din magazinele sale.

• 2009, Brandul lansează primele sale produse cu ambalaje din 25% PET reciclat.

Din anul 2010, am redus cantitatea de plastic din ambalajele noastre cu aproape 20%**.

În anul 2017, am dezvoltat 2 inovații brevetate: produse concentrate, cu o gamă de Geluri de duș concentrate și Șampon concentrat, pentru a propune flacoane mai mici, ce necesită mai puțin petrol și combustibil fosil. Numai aceste inovații ne-au permis să economisim 195 de tone de plastic începând cu luna mai a anului 2020, de la lansarea lor, și o reducere cu peste 30% a emisiilor de gaze cu efect de seră***.

• 2019, Marca Yves Rocher își relansează produsele capilare, cu flacoane realizate din PET 100% reciclat și reciclabil.

**Grame de plastic per litru de produs vândut.
***Comparativ cu ambalajul unui Gel de duș de 400 ml sau al unui Șampon de 300 ml.

INFORMAȚII IMPORTANTE:

Acest articol nu se referă la:

Plasticul capsulelor de dozaj, etichetelor și pompelor pentru care continuăm să lucrăm în ceea ce privește integrarea plasticului reciclat.

Ambalajele dizolvanților noștri, care în prezent nu sunt realizate din PET, din motive de compatibilitate. Cu toate acestea, aceste ambalaje rămân reciclabile și lucrăm la alternative.

Gama de Crăciun 2020, a cărei producție a fost lansată înainte de punerea în aplicare a acestei măsuri. Cu toate acestea, ambalajele conțin 25% PET reciclat.