Yves Rocher
Cadouri Corporate
Program de fidelitate
Newsletter
Wishlist
Magazinele noastre
Contul meu
My cart
Actbeautiful

Pentru o agricultură cu amprentă pozitivă

 
 

Soluri și ingrediente de calitate pentru o piele sănătoasă și o frumusețe responsabilă.

Trebuie să-i dăm înapoi naturii ceea ce ea ne-a oferit.

Această convingere profundă a Domnului Yves Rocher, creator dedicat și vizionar al Mărcii noastre, este un adevărat fir comun ce definește relația noastră cu lumea vie și modul nostru de a ne proiecta și dezvolta produsele de îngrijire. Dintotdeauna, cultivăm propriile câmpuri în Bretania, Franța și avem responsabilitatea de a păstra fertilitatea și echilibrul acestor soluri bogate în nutrienți. Membri ai Union for Ethical BioTrade (UEBT) din anul 2020, ne angajăm să ne aprovizionăm cu ingrediente naturale, responsabile și respectuoase față de biodiversitate și oameni.

Angajamentul nostru față de pământ, oameni și biodiversitate

Suntem botaniști, cultivatori, producători și distribuitori de produse pentru îngrijire realizate în Bretania, Franța, pentru tine. Toate aceste roluri sunt puse cu drag, în slujba frumuseții tale. Ingredientele noastre naturale provin din peste 400 de sectoare controlate de plante din întreaga lume. Echipele noastre asigură trasabilitate fără compromisuri, siguranță și management responsabil pentru toate sectoarele.

Abordarea noastră se bazează pe 3 piloni: Aprovizionare, Protecție, Partajare. Și pentru că ingredientele sănătoase pot fi cultivate doar pe soluri sănătoase, am lucrat, încă de la începuturi, pentru a păstra echilibrul ecosistemului natural al locului nostru de origine.

Acesta este motivul pentru care ne angajăm să avem o abordare agricolă pozitivă și virtuoasă în la Gacilly, Bretania: de la furnizarea până la cultivarea plantelor, inclusiv recoltarea acestora, totul este conceput și produs cu respect pentru natură, oameni și ecosistemele care ne înconjoară. Ne aprovizionăm cu calitate și cantitate pentru o utilizare responsabilă.

Agricultură regenerativă

Conceptul de Positive Farming (agricultură cu amprentă pozitivă) ajută la menținerea unei rotații a culturilor, capabilă să păstreze diversitatea biologică, să îmbunătățească fertilitatea solului și, prin urmare, să aibă grijă de natură. Abordarea noastră în acest domeniu se bazează pe:

• Cultură biologică: 100% dintre câmpurile noastre bretone sunt cultivate în sistem Ecologic și sunt certificate Ecocert, 100% fără pesticide și fără OMG.

• Agricultură virtuoasă: În Bretania, cele 60 de hectare de pământ Yves Rocher sunt cultivate prin tehnici de Agroecologie, cu respect pentru ecosistemul din jur. Albăstrele, Gălbenele, Arnica, Mușețel, Călțunaș, Mușețel roman, Mentă piperată, Ficoidă glaciară, Edulis...

Acest model de cultivare ne permite să cultivăm și să recoltăm cele 9 plante emblematice Yves Rocher în ritmul anotimpurilor, pentru plante puternice, rezistente și bogate în nutrienți pentru a-i oferi pielii eficacitate și respect. Prin conservarea pajiștilor umede, a gardurilor vii și protejarea speciilor de animale (cuiburi de păsări, stupi, adăposturi pentru fluturi și gărgărițe, adăposturi pentru lilieci) pe 100% din siturile noastre, contribuim la menținerea echilibrului biodiversității locale.

• Aprovizionare responsabilă: suntem una dintre rarele mărci de cosmetice care își cultivă și produce propriile plante ca compun produsele sale. Respectăm reglementările CITES (Convenția Internațională care reglementează comerțul cu specii sălbatice pe cale de dispariție). Alegem procese biotehnologice ce limitează impactul asupra mediului pentru plantele vulnerabile. Ne bazăm pe o rețea de parteneri pentru a asigura o aprovizionare etică în conformitate cu principiile UEBT (Uniunea pentru Comerț Etic Bio).

Lucrăm pentru trasabilitatea completă a aprovizionării noastre de la producătorii din toate sectoarele noastre strategice și verificăm sustenabilitatea acestora prin audituri regulate pe teren. Asigurăm deja 90% din această trasabilitate (țara de origine și plante cunoscute).

O abordare recunoscută, pe care suntem mândri să o împărtășim.

Ne îmbogățim constant abordarea prin cercetare, experimentare și schimburi cu mulți actori ai teritoriului breton. Acționăm concret pentru agricultura cu amprentă pozitivă pentru a oferi tot ce este mai bun pentru natură și pentru frumusețea tuturor.

În calitate de membru al Union for Ethical BioTrade (UEBT), ne angajăm să ne asigurăm că practicile noastre de aprovizionare respectă și protejează biodiversitatea, cu împărțirea echitabilă a beneficiilor de-a lungul lanțului de aprovizionare. Din iulie 2021, plantele noastre emblematice cultivate în câmpurile noastre bretone au fost certificate UEBT - pentru respectul oamenilor și al biodiversității.

În anul 2023, urmărim certificarea UEBT a întregului nostru sistem de aprovizionare etică. Această etichetă înseamnă că în toate etapele producției noastre, de la aprovizionare până la recoltare, prin cultivarea ingredientelor noastre naturale, avem grijă de solul, fauna și flora furnizorilor noștri, oferindu-le o remunerație echitabilă. Avem grijă să redistribuim valoarea adăugată tuturor actorilor implicați în sectoarele noastre de vegetale.

Respectăm Protocolul Nagoya și legile ABS (Acces la Biodiversitate și Partajarea Beneficiilor). Ne sprijinim partenerii cu acțiuni concrete pentru limitarea impactului asupra mediului și creșterea beneficiilor societale ale sectoarelor strategice pentru comunitățile implicate.

În plus, Grădina noastră Botanică din La Gacilly este un loc privilegiat pentru studiul științific al plantelor. Conservăm acolo 1.500 de specii de plante, împărtășim cunoștințele noastre cu peste 250 de grădini botanice din întreaga lume și participăm la schimbul internațional de semințe.

Acest loc de cercetare, educație și conservare a primit numeroase certificări, precum cea de Refugiu de Biodiversitate din partea LPO - Liga pentru Protecția Păsărilor și eticheta EcoJardin în 2021 pentru excelența managementului său ecologic. De asemenea, este aprobată de JBF (Grădini Botanice din Franța și țări francofone) și afiliată la Botanic Gardens Conservation International (BCGI), o asociație care lucrează în întreaga lume pentru a păstra diversitatea botanică, esențială pentru conservarea planetei. Astăzi, BCGI numără peste 800 de grădini botanice în 120 de țări. O rețea formidabilă, ce schimbă constant cele mai bune practici și împărtășește cunoștințele acumulate.

• Obiectivul nostru pentru anul 2025: dorim ca 100% din noile noastre sectoare strategice internaționale să fie implicate în acțiuni de partajare. Creștem gradul de conștientizare cu privire la cunoașterea și conservarea biodiversității: atât pe teritoriul breton, cât și la nivel internațional.

Implementăm, pe teritoriul nostru breton și în toată lumea, o agricultură ce regenerează biodiversitatea, pentru ingrediente de calitate și o frumusețe eficientă, mai respectuoasă cu planeta noastră.

#Agricultură