Yves Rocher
Cadouri Corporate
Program de fidelitate
Newsletter
Wishlist
Magazinele noastre
Contul meu
My cart

ÎNTREBĂRILE TALE, RĂSPUNSURILE NOASTRE

 

Ai întrebări despre produsele noastre? Ești în locul potrivit. Aici, îți prezentăm în mod transparent angajamentele noastre privind formularea, proiectarea eco-concept și producția.

SURSE, INGREDIENTE ȘI FORMULE

Acum, produsele noastre sunt fabricate din peste 450 de surse botanice din întreaga lume. Preocupați de amprenta noastră asupra Planetei, ne luăm angajamentul de a ne îmbunătăți continuu pentru a ne asigura că ingredientele noastre botanice provin din surse responsabile și durabile.

Din 2020, am devenit membru al UEBT, o asociație care ne însoțește și ne provoacă în distribuirea etică a ingredientelor naturale, cu respect atât pentru oameni, cât și pentru biodiversitate.

În Franța, mai exact în Bretania, pe meleagurile noastre din localitatea La Gacilly, cultivăm plantele noastre emblematice într-un mod durabil, pe 60 de hectare de câmpuri prin Agricultură Ecologică după modelul virtuos al agroecologiei. În 2021, am fost primul brand francez care a obținut certificarea UEBT (Union for Ethical BioTrade), pentru cele 9 fabrici emblematice ale noastre din La Gacilly.

Pentru următorii ani, dorim să continuăm procesul nostru de certificare pe două niveluri:

 • Certificarea ingredientelor noastre emblematice în Franța și în întreaga lume
 • Certificarea întregului sistem de distribuție

Abordarea noastră de distribuție se bazează pe 3 piloni:

 • Distribuție cantitativă și calitativă:
  • Prin favorizarea materiilor prime care sunt trasabile la producători/recoltatori
  • Prin asigurarea calității materiilor prime
  • Prin consolidarea relațiilor (pe termen lung) cu furnizorii noștri
  • Prin excluderea OMG-urilor (organisme modificate genetic)
 • Protejarea oamenilor și a biodiversității:
  • Prin cunoașterea, conservarea și utilizarea durabilă a biodiversității
  • Prin favorizarea bunelor practici culturale și de colectare (ex: Agricultura Ecologică, Agroecologie, UEBT…)
  • Prin asigurarea unei remunerații echitabile a producătorilor/recoltatorilor implicați în lanțurile noastre de distribuție și a respectării condițiilor decente de muncă (de exemplu: comerț echitabil, UEBT…).
 • Împărtășirea cu comunitățile noastre:
  • Prin respectarea dinamismului local și sprijinirea nevoilor de dezvoltare ale distribuției noastre (de ex.: acțiuni de partajare)
  • Printr-o abordare proactivă pentru respectarea Protocolului de la Nagoya și a legilor locale privind biodiversitatea.

La Yves Rocher, agricultura este virtuoasă.

În localitatea La Gacilly, datorită expertizei botaniştilor şi a agronomilor noştri, am ales agroecologia ca model de agricultură pentru regenerarea şi revitalizarea solului şi a mediului.

Agroecologia integrează respectul echilibrelor de mediu, a ritmului anotimpurilor, fără a folosi pesticide, dar asta nu este tot.

De exemplu, producția plantelor noastre emblematice este complet integrată cu ecosistemul din jur pentru a nu-l dezechilibra. Pajiștile umede, gardurile vii, insectele polenizatoare, acoperirea plantelor, rotația culturilor etc., sunt tot atâtea elemente care îsi au locul pentru a menține echilibrul biodiversității, asigurând în același timp producția de plante.

În cele din urmă, pământul și natura se autosusțin fără a fi epuizate.

Acest model vizionar este alimentat și îmbogățit constant de către cercetătorii și oamenii noștri de știință, prin experimentare și practică, dar și prin schimburi cu mulți artiști din Bretania.

Acționăm în mod concret pentru agricultură cu un impact pozitiv pentru a contribui la respectarea naturii și pentru frumusețea tuturor.

Nu pretindem că suntem un brand organic, dar am dezvoltat o nouă gamă de îngrijire pentru întreaga familie care este certificată Ecocert CosmeBio. Aceasta este formulată cu Mere bio și denumită cu transparență: Famille Bio.

În ceea ce privește restul produselor, acestea sunt formulate cu un maxim de ingrediente de origine naturală și toți activii cheie ai formulelor noastre sunt din plante.

Din 1997, într-un mod vizionar, câmpurile noastre din localitatea La Gacilly au trecut în întregime la Agricultura Ecologică. Astăzi, acest lucru este concretizat în 60 de hectare pe care cresc 7 plante emblematice: Floarea de colț, Calendula, Arnica, Mușețelul Matricaria, Călțunașul, Mușețelul Roman, Menta, Ficoida Glacială și Edulis sunt, de asemenea, certificate organic și cultivate în sere.

Nu. Noi nu testăm și nu promovăm niciodată testarea pe animale, nici cu produsele noastre finite, nici cu ingredientele pe care le conțin.

Am fost implicați foarte devreme în lupta împotriva testării pe animale, cu mult înainte de reglementările din anii 2000. De fapt, în 1989, Yves Rocher a luat o decizie de pionierat în industria cosmetică de a opri testarea animalelor pentru produsele sale finite și de a le înlocui cu metode alternative, ceea ce în 1992 ne-a adus Medalia de Aur a SPA (Societatea pentru Protecția Animalelor) în Franța.

Întotdeauna fideli angajamentului nostru, confirmăm de asemenea că:

 • Ne-am interzis să achiziționăm materii prime de la furnizori atunci când acestea au fost testate pe animale numai în scop cosmetic.
 • Carta noastră internă privind componentele produselor noastre este foarte strictă: refuzăm orice materie primă animală. Excepțiile? Mierea sau ceara de albine care sunt secreții naturale.
 • Încurajăm dezvoltarea programelor de cercetare privind metodele alternative la testarea pe animale. Obiectivul nostru este să le promovăm și să le generalizăm.

Acordăm o atenție deosebită lumii animale în fiecare dintre acțiunile noastre. De exemplu, toate locațiile noastre industriale bretone sunt un adăpost certificat de LPO (Liga Franceză de Protecție a Păsărilor).

Produsele noastre sunt 100% vegetariene, iar peste 700 dintre formulele noastre sunt vegane, ceea ce reprezintă 75% din portofoliul nostru.

Pentru restul de 25%, adică atunci când nu există o alternativă satisfăcătoare, ne permitem niște ingrediente naturale din producția animală și a căror recoltare nu dăunează integrității animalelor (secreții naturale precum Mierea și Ceara de Albine). Acești derivați sunt folosiți pentru a contribui la eficacitatea și senzorialitatea formulelor.

Všechny naše produkty jsou, bez výjimky, bezpečné.

Toate produsele noastre sunt sigure, fără excepție.

Dacă totuși acordăm prioritate componentelor de origine naturală în formulele noastre, uneori este necesar să adăugăm și un procent de ingrediente sintetice (conservanți, agenți de stabilizare și texturare, coloranți, parfum...). Știm că aceste ingrediente nu sunt iubite, însă contribuie la asigurarea eficacității și siguranței produselor.

Ca să îți dăm un exemplu concret: de îndată ce un produs conține apă, este important să îl conservăm, astfel încât microbii să nu se dezvolte. De aceea folosim conservanti sintetici pentru că cei naturali, din păcate, autorizați de Regulamentele Europene, nu există.

Dar nu îți face griji. Pe lângă respectarea reglementărilor europene care sunt cele mai stricte din lume, toate produsele noastre urmează un proces intern riguros de testare și monitorizare.

Toate produsele noastre sunt sigure, fără excepție.

Deoarece securitatea este prioritatea noastră, studiem toate materiile prime din compoziția formulelor noastre. Fiecare ingredient are o funcție și un beneficiu pentru piele și este introdus în concentrația potrivită pentru o eficiență optimă și o securitate garantată.

Toate ingredientele noastre respectă reglementările europene care sunt printre cele mai stricte din lume. Într-adevăr, acest lucru este este susținut de un Comitet de experți independenți: Comitetul Științific pentru Siguranța Consumatorului – CSSC.

Și asta nu este tot! În plus, toate produsele noastre urmează un proces intern de testare și monitorizare deosebit de riguros, bazat pe 3 pași:

 1. Evaluarea ingredientelor. Fiecare ingredient este evaluat cu scrupulozitate pentru a-i garanta siguranța. Excludem deja 300 de ingrediente din produsele noastre în plus față de cele 1.300 vizate de regulament.
 2. Evaluarea produselor finite. Înainte de comercializare, efectuăm teste de toleranță stricte asupra tuturor produselor noastre finale, în laborator și în uz real.
 3. Vigilență cosmetică. Ne monitorizăm cu atenție produsele prin încorporarea feedback-ului clienților la scară globală.

Pentru a merge mai departe și pentru a fi mai transparenți, lucrăm de ani de zile să fim cât mai clari cu privire la compoziția produselor noastre. Datorită glosarului nostru, toate ingredientele utilizate în formulele noastre sunt enumerate și este explicată utilizarea lor.

Ingredientele de origine naturală sunt scrise cu verde, în timp ce ingredientele sintetice sigure care garantează conservarea produselor dumneavoastră sunt în maro.

Într-adevăr, atunci când nu este posibilă nicio alternativă naturală, utilizarea ingredientelor sintetice va fi necesară pentru a asigura senzorialitatea, eficacitatea și siguranța produselor noastre.

De la crearea noastră în 1959, ne-am angajat într-un proces de îmbunătățire continuă și acesta rămâne principiul nostru călăuzitor pentru a-ți oferi întotdeauna o gamă de produse bazată pe expertiza Cosmétique Végétale®, respectând oamenii și natura.

Nu pretindem că suntem perfecți, dar am făcut deja pași mari, adesea într-un mod de pionierat. Timp de 20 de ani, șampoanele noastre nu au avut silicon și chiar și astăzi, toate produsele noastre destinate clătirii, spălării și/sau spumării încă sunt supuse unei proceduri stricte pentru a le verifica biodegradabilitatea înainte de a fi comercializate.

Mai mult, niciuna dintre formulele noastre nu conține ulei de palmier. Din 2010, am preferat să folosim alte uleiuri vegetale atunci când atingem un nivel satisfăcător de eficiență și impact CSR.

Parabenii s-au alăturat și ei pe lista ingredientelor nefolosite din 2020. Nu în ultimul rând, pentru că fiecare gest mic contează, am eliminat sulfații din gelurile noastre de duș. În 2023, îi vom elimina și din șampoanele noastre.

Aceste exemple nu sunt exhaustive și nu ne vom opri aici. Pentru că angajamentul pentru conservarea mediului a fost întotdeauna laitmotivul nostru.

AMBALARE & ECO-DESIGN

Întotdeauna am fost convinși că nu există acțiuni mici când vine vorba despre a construi un viitor mai bun.

Am ales de mulți ani să reducem impactul asupra mediului al ambalajelor noastre prin adoptarea unei abordări de proiectare ecologică. Acest lucru înseamnă să ne proiectăm produsele în mod diferit, folosind inovația și durabilitatea ca pârghii, cu un respect mai mare pentru biodiversitate și, desigur, fără a face compromisuri la calitate, eficacitate și atractivitate.

Reducere

Scopul nostru este de a reduce ambalajul astfel încât să rămânem doar cu cantitatea esențială. Asigurăm o reducere continuă a consumului nostru de materiale din resurse neregenerabile pentru a minimiza impactul nostru asupra mediului. Bonusul? Un ambalaj mai ușor. Gelurile noastre de duș și șampoanele concentrate sunt un bun exemplu, cu 50% și respectiv 39% mai puțin plastic decât gelurile noastre clasice de duș (400 ml). De asemenea, continuăm să garantăm utilizarea hârtiei și cartonului etichetate FSC, din păduri gestionate durabil, asigurând conservarea biodiversității.

Reutilizare

Preferăm soluții reutilizabile și mai responsabile pentru a limita ambalajele de unică folosință. Ca atare, reutilizam propriile deșeuri de carton din unitățile noastre de producție pentru ofertele noastre speciale de sfârșit de an și pentru colecțiile noastre de parfumuri.

Reciclare

Nimic nu se pierde, totul se transformă. Am ales să folosim materiale reciclabile pentru ambalare și, ori de câte ori este posibil, materiale reciclate. Din octombrie 2020, toate sticlele noastre din plastic sunt fabricate 100% din PET reciclat* și reciclabil, ceea ce reprezintă o economisire anuală de 2600 de tone** de plastic virgin.

În ceea ce privește borcanele, preferăm întotdeauna sticla care poate fi reciclată la infinit.

Și, deoarece îți spunem totul, trebuie să știi că inițiativele sunt puse în aplicare cu partenerii noștri locali pentru a gestiona sfârșitul vieții produselor noastre. Cum? Invitând fiecare dintre țările în care activăm să demareze o operațiune de colectare în magazin. Pentru că reciclarea este un angajament.

Regândire

Scopul nostru este să continuăm să inovăm și să oferim soluții din ce în ce mai ecologice. Am dezvoltat o gamă de produse special bazate pe această filozofie. Acestea sunt Green Heroes: produse dedicate, concentrate și eficiente, pentru o alternativă cu zero deșeuri de plastic.

Pentru a merge mai departe, obiectivul nostru pentru 2030 este să ne reducem ambalajele la cele esențiale, prin reducerea utilizării noastre globale de plastic de la 30% și prin a avea numai ambalaje reciclabile care conțin materiale reciclate.

*Acest lucru nu se aplică plasticului din pahare, etichete și pompe pentru care continuăm să lucrăm la integrarea plasticului reciclat. Sticlele pentru îndepărtarea lacului de unghii nu sunt fabricate din PET din motive de compatibilitate. Totuși, aceste sticle sunt încă reciclabile și lucrăm la alternative.
**Conform producției din 2021 și excluzând aditivi, capsule sau pompe.

Scopul nostru este să continuăm să inovăm și să oferim soluții din ce în ce mai ecologice. Reducerea deșeurilor noastre se bazează pe două axe majore:

Pe de o parte, facem tot posibilul pentru a ne reduce ambalajele. Am dezvoltat o gamă de produse bazată special pe această filozofie: Green Heroes, produsele noastre dedicate.

Green Heroes sunt în primul rând geluri de duș și șampoane concentrate, care conțin 50% și respectiv 39% plastic mai puțin decât gelurile noastre clasice de duș (400 ml). Datorită unei formule unice și reducerii dimensiunii recipientului, aceste produse constituie o inovație excepțională în sectorul frumuseții. Nu în ultimul rând, gama Green Heroes reprezintă și o ofertă puternică de produse care combină eficiența și senzorialitatea pentru o alternativă cu zero deșeuri de plastic.

În același timp, ne-am regândit cutiile produselor pentru îngrijirea tenului. Acum deschise parțial, ne permit să economisim 40% din carton. Celofanul este eliminat progresiv din toate produsele noastre și va fi eliminat total la începutul anului 2023.

Pe de altă parte, pentru a ne limita deșeurile, preferăm materialele reciclate.

Din 2020, toate flacoanele din fabricile noastre sunt fabricate 100% din plastic reciclat* și reciclabil. Aceasta reprezintă o economisire anuală de 2.600 de tone de plastic virgin.

Noul nostru obiectiv pe termen scurt este să integrăm 40% din plastic reciclat în toate flacoanele noastre pentru 2023. O provocare reală pentru acest tip de ambalaj!

Nu intenționăm să ne oprim aici. Pentru 2030, obiectivul nostru este să ne reducem ambalajul la esențial. Cum? Prin reducerea consumului global de plastic de la 30% și prin propunerea de ambalaje reciclabile care conțin materiale reciclate. De asemenea, explorăm soluții de reumplere și reutilizare pentru ambalaje.

Stai cu ochii pe noi!

*Acest lucru nu se aplică plasticului din pahare, etichete și pompe pentru care continuăm să lucrăm la integrarea plasticului reciclat. Sticlele pentru îndepărtarea lacului de unghii nu sunt fabricate din PET din motive de compatibilitate. Cu toate acestea, aceste sticle sunt încă reciclabile și lucrăm la alternative.

Știm că utilizarea plasticului pune la îndoială unii consumatori. Cu toate acestea, acest material este adesea cea mai relevantă opțiune în analiza mediului.

O repetăm adesea: nimic nu se pierde, totul se transformă! Acum, toate flacoanele din fabricile noastre sunt fabricate doar din plastic 100% reciclat și reciclabil, ceea ce ne permite să evităm utilizarea anuală a 2.600 de tone de plastic virgin.

În același timp, continuăm să lucrăm la integrarea plasticului reciclat în capacele, etichetele și pompele noastre. Astăzi, sticlele pentru îndepărtarea ojei noastre nu sunt fabricate din PET din motive de compatibilitate. Cu toate acestea, aceste sticle sunt încă reciclabile și lucrăm la alternative.

Datorită acestui angajament, suntem în avans față de obiectivele Pactului European care impune 30% din plastic reciclat pentru 2025.

Desigur, nu vom fi mulțumiți doar de acest pas major înainte. Până în 2030, obiectivul nostru este să ne reducem ambalajele la cele esențiale, să reducem utilizarea totală a plasticului cu 30% și să avem doar ambalaje reciclabile care conțin materiale reciclate.

POLITICA DE PRODUCȚIE ȘI COMERCIALĂ

Pentru poveste, dezvoltarea mărcii noastre s-a bazat în primul rând pe promisiunile domnului Yves Rocher de a face să prospere satul său natal La Gacilly, în Bretania, și, mai departe gândit, regiunea sa.

Acest lucru a fost realizat. Ca botaniști, cultivatori, producători și distribuitori de peste 60 de ani, suntem mândri că am rămas fideli dorințelor fondatorului nostru.

A fi produs în Franța este foarte important pentru noi și de aceea ne-am păstrat întotdeauna fabricile și cea mai mare parte a activității de producție în Franța. De exemplu, câmpurile noastre și cele 3 locuri de producție din Bretania sunt toate situate pe o rază de 30 km. Acum, acesta este un ecosistem virtuos și grijuliu, care angajează aproximativ 10.000 de oameni.

Astăzi, 93% din produsele noastre sunt realizate în fabricile noastre, în Bretania, Franța.

Pentru restul de 7%, favorizăm subcontractarea din Franța și Europa atunci când nu stăpânim fabricarea tehnologiei necesare. Aceasta înseamnă că doar 1,2% din produsele noastre sunt dezvoltate în afara Europei. Aceste alegeri sunt făcute cu tot controlul know-how-ului nostru intern și cu formule care respectă riguros specificațiile noastre.

Pentru a-ți recompensa fidelitatea, îți oferim în mod regulat produse de înfrumusețare și surprize selectate de un grup de consumatori.

Surprizele pe care le propunem sunt achiziționate în diverse țări ale lumii, precum țările europene și China, conform celei mai bune calități, tehnologie, know-how și costuri. Toate sunt produse în baza unei carte de bune practici cu scopul de a limita impactul asupra mediului, asigurând calitatea, dar și siguranța ta și a persoanelor care le produc.

În acest sens, expunem cu precizie și transparență valorile și angajamentele pe care partenerii noștri trebuie să le împărtășească pe http://www.groupe-rocher-fournisseurs.com

Nu pretindem că suntem perfecți, dar echipele noastre sunt dedicate, ca întotdeauna, obiectivelor de progres definite anual:

 • Reducerea ambalajului pentru cadouri
 • Folosirea doar a hârtiei din surse responsabile și a cartonului reciclat
 • Nefolosirea materialelor de origine animală
 • Nefolosirea anumitor materiale care sunt dăunătoare planetei
 • Intensificarea sistemelor de trasabilitate
 • Lucrarea cu un număr limitat de furnizori pentru a asigura relații durabile și eficiente
 • Efectuarea de controale de reglementare extinse și teste funcționale
 • Vizitarea fabricilor pentru a asigura condiții bune de lucru și respectarea standardelor de siguranță.

Te rugăm să dai clic pe următorul link: http://www.groupe-rocher-fournisseurs.com. Vei găsi în detaliu valorile și angajamentele pe care partenerii noștri trebuie să le împărtășească pentru a construi relații echilibrate client-furnizor.

«Frumusețe pentru toți» a fost laitmotivul nostru încă din prima zi. Secretul nostru este să controlăm întregul lanț de distribuție de la prima sămânță plantată până la aplicarea produsului pe piele.

Suntem botaniști, cultivatori, producători și distribuitori de peste 60 de ani.

În termeni concreți, acest know-how francez este ilustrat prin:

 • o Grădina Botanică inepuizabilă cu peste 1.500 de soiuri de plante
 • 60 de hectare de câmpuri cultivate ecologic la La Gacilly, în Bretania, Franța
 • 3 fabrici din Bretania certificate pentru Calitate, Mediu și Siguranță
 • formule eficiente dezvoltate în laboratoarele noastre de experți pasionați
 • ambalaje concepute cu o abordare ecoproiectată
 • peste 350 de milioane de produse distribuite în fiecare an în 90 de țări
 • propria noastră rețea de distribuție
 • o muză naturală: Natura.

Întrucât ne pasă de orice, de la plantare până la distribuție, asigurăm calitatea reducând costurile. Acesta este ceea ce numim „prețul corect”.