Yves Rocher
Cadouri Corporate
Program de fidelitate
Newsletter
Wishlist
Magazinele noastre
Contul meu
My cart
Actbeautiful

Pentru un viitor mai verde

Eco-concepția, pilon al angajamentelor noastre

La noi, preocuparea pentru mediu este a doua noastră natură. Am fost întotdeauna convinși că nu există gesturi mici pentru a construi un viitor mai bun.

Acesta este motivul pentru care naturalețea și eco-designul sunt cuvintele cheie în dezvoltarea produselor noastre. De la cultivarea plantelor noastre la extracția ingredientelor active din plante, de la selecționarea ingredientelor la dezvoltarea formulelor noastre, de la ambalaj la utilizarea produsului de către clienții noștri, lucrăm la fiecare pas pentru a minimiza impactul nostru asupra mediului. Fără a compromite calitatea și eficiența.

De mai bine de 60 de ani suntem botaniști, cultivatori, producători și distribuitori de produse cosmetice pe care le producem cu drag în Bretania pentru tine. Și este firesc că atenția noastră s-a concentrat, de câțiva ani, pe ambalajul acestora.

Demersul nostru de eco-concepție se bazează pe patru piloni: Reducere, Reutilizare, Reciclare și Regândire.

REDUCERE: mai puțin, dar mai bine!

La Yves Rocher, ambalajele sunt reduse la elementele esențiale. Ambalaje mai ușoare, mai puține materiale plastice, mai puține materiale din resurse neregenerabile.

Lucrăm de mult timp pentru a reduce drastic utilizarea plasticului.

De exemplu, gelurile noastre de duș concentrate permit, datorită formulei lor inovatoare, să ofere într-un ambalaj de 100 ml la fel de multe dușuri precum cel în ambalaj de 400 ml. 50%* mai puțin plastic pentru un duș, la fel de multă plăcere în utilizare.

*Comparativ cu ambalajul unui gel de duș de 400 ml.

Pentru a merge mai departe, am creat și o gamă de șampoane solide, concentrate de eficacitate, pentru o alternativă zero deșeuri de plastic.

În ceea ce privește folia de plastic ce învelea produsele de îngrijire a tenului și pe cele de machiaj, am conceput soluții inovatoare pentru a le elimina, garantându-vă în același timp produse la fel de atractive ca și până acum. Începând cu anul 2022, vei descoperi noile ambalaje ale gamelor pentru îngrijirea tenului, o idee ingenioasă ce ne permite să economisim 40% carton, adică un total de 78 de tone pe parcursul unui an.

Carton provenit în continuare din păduri certificate, desigur! Contribuim astfel la prezervarea pădurilor planetei.

REUTILIZARE: mai multe vieți pentru ambalajele noastre.

Am efectuat un test în mai multe dintre magazinele noastre: fântâni cu gel de duș. A fost o premieră pentru noi. Obiectivul nostru a fost de a studia și a găsi cele mai potrivite metode din punct de vedere ecologic, industrial, de utilizare și de interes pentru clienții noștri. Deoarece « un bun produs reîncărcabil este un produs reîncărcat ».

Pregătim surprize pentru tine pe acest subiect mult asteptat, dar foarte complex!

RECICLAȚI: nimic nu se pierde, totul se transformă.

La Yves Rocher, suntem pionieri în acest domeniu.

De mai mulți ani, am ales să folosim materiale reciclabile pentru ambalajele noastre și, încă de când a fost posibil, materiale reciclate (în 2009, am lansat primul șampon cu 25% plastic reciclat în compoziția ambalajului său).

Din 2020, toate flacoanele ce ies din fabricile noastre sunt fabricate din plastic 100% reciclat, rămânând reciclabile*.

Astfel, am facut o economie de plastic virgin de peste 2.700 de tone pe an**.

*Această acțiune nu implică:

- Plasticul capsulelor, etichetelor și pompelor pentru care continuăm să lucrăm la integrarea plasticului reciclat.

- Ambalejele dizolvanților noștri care nu sunt în prezent realizate din PET din motive de compatibilitate. Cu toate acestea, aceste ambalaje rămân reciclabile.

**Conform previziunilor noastre de vânzări pentru 2020.

Ajută-ne și tu în acest demers prin sortarea ambalajelor tale, deoarece materialul pe care îl folosim la fabricarea ambalajelor noastre provine din acțiunile tale.

Contăm pe tine!

Și fabricile noastre își sortează deșeurile.

De exemplu, am creat un proces ce ne permite să reciclăm deșeurile de carton din fabricile noastre pentru a le reîncorpora în unele dintre ambalajele noastre. Este cazul gamei noastre de parfumuri pentru bărbați, al șampoanelor noastre solide, dar și al cutiilor noastre pentru seturile de Crăciun.

REGÂNDIRE: Și mâine?

Căutăm în permanență propuneri inovatoare pentru a-ți oferi o frumusețe naturală, autentică și responsabilă.

De exemplu, atunci când cumperi unul dintre produsele noastre concentrate, un copac este plantat de Fundația Yves Rocher**. Prin urmare și tu faci parte din aventură.

Lucrăm neobosit la produsele cosmetice de mâine și ne dorim ca acestea să fie în armonie cu lumea din jurul nostru.

**În cadrul programului 1 produs cumpărat = 1 arbore plantat de către Fundația Yves Rocher

Îndrăgostiți de natură, suntem convinși că împreună putem să facem diferența și să ne îndreptăm spre mai puține deșeuri, mai puține materiale plastice, mai mulți arbori pe frumoasa noastră planetă.

#EcoConcepție