ECO-CONCEPȚIA

Prezervarea biodiversității reprezintă un demers care face parte din cultura și acțiunile noastre de mai bine de 50 de ani. Gestionăm toate meseriile din cadrul activității noastre, ceea ce ne permite să controlăm și să reducem impactul asupra mediului în toate etapele ciclului de viață al produselor.

FORMULELE

Protejarea naturii în mod activ presupune utilizarea bogățiilor vegetale fără a amenința planta, viitorul și mediul acesteia.

• Selecționăm materiile prime de origine vegetală precum ceara, uleiul, untul și rășina.
• Utilizăm plante cultivate sau părți regenerabile ale acestora.
• 100% dintre produsele noastre care necesită clătire au formule ușor degradabile.

MARCĂ PIONIER IMPLICATĂ

Nu testăm și nu susținem testarea produselor pe animale, atât în cazul produselor finite cât și al ingredientelor conținute. Acest angajament puternic a fost asumat de către Marca Yves Rocher încă de la sfârșitul anilor 1980. Prin acest demers pionier în industria cosmetică, am obținut încă din anul 1992 Medalia de Aur din partea S.P.A- Societatea pentru Protecția Animalelor.

EXTRACȚIA

Tehnologiile noastre de extracție a activilor sunt unice și respectă mediul înconjurător.
Utilizăm procedee ce respectă compoziția activă a fiecărei plante fără a o deteriora.

AMBALAJELE

100% dintre ambalajele noastre se înscriu într-un demers voluntar de eco-concepție.

REDUCEREA
Reducem consumul de resurse non-regenerabile prin diminuarea greutății ambalajelor și încorporarea de materii prime reciclate.

RECICLAREA
În filierele existente, concepem ambalaje reciclabile. Prin utilizarea unui singur tip de recipient din sticlă, material reciclabil la infinit, pentru toate gamele de îngrijire, reducem emisiile de gaze cu efect de seră.
Grație logo-ului TRIMAN care va fi menționat pe ambalajele noastre din carton, flacoanele de plastic (cu pompă sau capac), aerosoluri sau deodorante, susținem alături de Dvs. sortarea acestora prin aplicarea unor dispoziții clare.

PRODUCȚIA

100% dintre locațiile noastre de producție sunt clasificate Refugii de Biodiversitate în parteneriat cu Liga pentru Protecția Păsărilor.

Uzinele noastre au primit tripla certificare de Calitate ISO 9001, Mediu înconjurător ISO 14001 și Siguranță SAS 18001.

• Toate locațiile noastre de producție și-au redus emisiile de CO2 pe produs cu 10% începând cu anul 2010. De asemenea, luăm în considerare schimbări și în ceea ce privește transportul.

• Uzinele noastre lucrează și investesc în scopul protejării apei, o resursă prețioasă. Începând cu anul 2008, consumul nostru de apă a scăzut cu 17% între 2008 și 2013 (m3 consumați/tona vrac de produse).

Marii actori ai Cosmeticii se implică în prezervarea biodiversității

În anul 2008, compania Yves Rocher participă la crearea NRSC ( Natural Resources Stewardship Circle), organizație formată din marii jucători de pe piața produselor cosmetice și parfumeriei care împreună militează pentru un management sustenabil al biodiversității.

Descoperiți acțiunile NRSC