Yves Rocher
Cadouri Corporate
Program de fidelitate
Newsletter
Wishlist
Magazinele noastre
Contul meu
My cart
Actbeautiful

Protejarea biodiversității

Dintotdeauna în centrul acțiunilor noastre

În această eră a schimbărilor climatice, conservarea biodiversității a devenit o problemă vitală. Îndrăgostit de natură și conștient de bogăția inestimabilă a ținuturilor bretone din copilăria sa, Domnul Yves Rocher a știut întotdeauna că este esențial să păstreze echilibrul prețios și fragil al lumii vii. Această convingere avangardistă a ghidat modul în care ne cultivăm plantele și ne fabricăm produsele de îngrijire, în deplin respect pentru natură. Astăzi, mai mult ca niciodată, continuăm să includem conservarea biodiversității în felul nostru de a face și de a fi, demonstrând astfel că frumusețea responsabilă este posibilă.

Prezervarea diversității plantelor

Procese responsabile de cultivare și producție

În La Gacilly, locul de origine al mărcii noastre și pământul pe care cultivăm plantele din care xtragem apoi ingredientele noastre active, lucrăm încă de la începuturi pentru a proteja această natură ce ne oferă atât de multe în schimb. Agroecologie, agricultura ecologică, cercetare... respectăm profund ritmurile și ecosistemele naturale. Modul în care cultivăm, de exemplu, plantele noastre (Mușețel, Albăstrele, Gălbenele etc.) garantează calitatea acestora, îmbunătățind în același timp fertilitatea solului și sporind diversitatea plantelor de pe teritoriul nostru. Cele 9 plante emblematice Yves Rocher au fost, de asemenea, certificate UEBT* (pentru o aprovizionare ce respectă oamenii și biodiversitatea) începând cu 30 iulie 2021. În acest context, am dezvoltat o strategie pentru a măsura în mod concret acțiunile noastre pentru conservarea și protejarea biodiversității.

*Union for Ethical BioTrade

O Grădină Botanică prețioasă

Creată în 1975, Grădina noastră Botanică, ce se întinde pe 2 hectare în La Gacilly, este un veritabil laborator în aer liber. Conservăm și studiem peste 1.500 de specii de plante și împărtășim cunoștințele noastre cu peste 200 de Grădini Botanice din întreaga lume.

O adevărată comoară, precum și o „Grădină gazdă” pentru specii de plante rare și pe cale de dispariție.

Acest loc unic beneficiază de numeroase certificări, inclusiv certificarea Grădinilor Botanice din Franța și țările francofone, sau calitatea de membru a Botanic Gardens Conservation International.

Fundația Yves Rocher dedicată lumii vii

Dar angajamentul nostru depășește cu mult pământurile noastre din La Gacilly: în calitate de sponsor principal al Fundației Yves Rocher, susținem acțiunile acesteia în favoarea biodiversității de 30 de ani. Suntem deosebit de mândri că am sărbătorit alături de aceasta cele 100 de milioane de arbori plantați în întreaga lume prin programul său Plant for Life.

Nou obiectiv: plantarea a 35 de milioane de arbori până în 2025, alegând mereu specii adaptate mediului lor și lucrând cu comunitățile locale. O modalitate pentru noi de a onora virtuțile minunate ale arborelui, veritabil rezervor al unei biodiversități esențiale pentru viața frumoasei noastre planete.

 

Protejarea speciilor de animale

Crearea un mediu favorabil

Prin producerea materiilor noastre prime, cu cel mai mare respect pentru lumea vie (agroecologie, cosit înalt, gestionarea durabilă al gardurilor vii, neutilizarea erbicidelor etc.), contribuim la creșterea numărului de specii de plante, încurajând înmulțirea faunei locale (insecte, râme, păsări etc.).

De asemenea, am implementat numeroase sisteme pentru a proteja această faună: adăposturi pentru reptile, adăposturi pentru lilieci, adăposturi pentru fluturi și gărgărițe, plantarea de pomi fructiferi, crearea unui iaz etc.

Protejarea polenizatorilor

Albinele sunt o verigă cheie în ciclul vieții, motiv pentru care luptăm activ împotriva dispariției lor. Astfel, am instalat 200 de stupi pe cele 60 de hectare de câmpuri Bio sau pe marginile acestora, precum și pe toate siturile noastre de producție.

Rezultatul? 10 milioane de albine din localitaea La Gacilly ne răsfață cu aproape 5 tone de miere pe an. O fericire atât pentru plante, cât și pentru papilele noastre gustative!

În Maroc, sprijinim și apicultura în 5 sate prin crearea de stupine. Pe lângă conservarea polenizatorilor, această inițiativă ajută femeile să-și diversifice activitatea, să-și îmbunătățească condițiile de viață și autonomia, oferindu-le o nouă sursă de venit.

Punerea unui habitat privilegiat la dispoziția păsărilor

100% dintre siturile noastre de producție, precum și Grădina Botanică sunt certificate Refugii de Biodiversitate LPO (Liga pentru Protecția Păsărilor).

Timp de 11 ani, angajamentul nostru față de această asociație majoră ne-a permis să prezervăm ecosistemul local și să identificăm 82 de specii de păsări, inclusiv 58 de specii de cuibărit, 28 de specii de odonate (familia libelulelor), 57 de specii de fluturi dar și iepuri de câmp, bursuci...

Animalele sunt fericite, la fel și noi!

Biodiversitatea, o comoară comună

Angajați dedicați

La Yves Rocher, suntem convinși că protejarea biodiversității este un angajament care ne privește pe toți.

Și suntem mândri de santinelele noastre pentru biodiversitate, acești colaboratori care observă și studiază fauna și flora de pe terenurile noastre din Morbihan, în timp ce alții construiesc dispozitive precum spirale de insecte sau chiar participă la zilele de plantare de arbori peste tot în lume alături de Fundația Yves Rocher.

Entuziasmul lor este contagios!

Femei care au grijă de pământ

A susține Fundația Yves Rocher înseamnă și a contribui la proiectele unor femei excepționale care se angajează să protejeze biodiversitatea. Reciclarea plasticului, gestionarea apei, reîmpădurirea, regenerarea solului, valorificarea deșeurilor biologice... Acțiunile lor sunt multiple și virtuoase.

Și anul acesta, biodiversitatea animală este în centrul atenției, deoarece Premiul Internațional Terre de Femmes 2022 este dedicat temei: « Fauna sălbatică în centrul echilibrelor majore ».

Suntem bucuroși să sprijinim dezvoltarea unor proiecte formidable!

Datorită ție!

Tot ceea ce am făcut neobosit de-a lungul anilor pentru a salva biodiversitatea nu ar fi fost posibil fără sprijinul tău. Pentru că, pentru orice achiziție a unuia dintre produsele noastre cele mai ecologice, online sau în magazin, Fundația Yves Rocher plantează un arbore.

Îți mulțumim că te-ai implicat alături de noi!

Întotdeauna am căutat fără încetare să protejăm echilibrul fragil al lumii vii, esențial pentru viitorul frumoasei noastre planete. Și dacă vrei și tu să afli mai multe despre magia naturii, vino să vizitezi Grădina Botanică sau noul Observator al Biodiversităţii al Fundației Yves Rocher.

Te așteptăm în La Gacilly!

#Biodiversitate